Bonton na avtobusih za nas španska vas

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image http://vmn.si/geatv/images/bus_2a.jpg
There was a problem loading image http://vmn.si/geatv/images/spletka.jpg

bus 1ab

 

Dragi ljubitelji planeta Zemlja!

Vse dobre misli in želje za 2014 so že bile izrečene, jaz vam želim le še en majčken dodatek k temu. Naj vas povsod spremljata sreča in obilica dobre volje in ne pozabite se smejati. Ker smeh je pol zdravja. Krepi imunski sistem, znižuje krvni tlak in bolečinski prag.

V kolumni pa ne gre mimo tistih stvari, ki nas običajno motijo v našem vsakodnevnem življenju. Ena takih je zagotovo kulturno obnašanje na javnih mestih oziroma na mestnih avtobusih. Morda tiste, ki se z avtom pripeljejo in odpeljejo kamorkoli (tudi do vrat trgovine) in ki niso nikoli vstopili na avtobus, ta tema ne zanima. Kakorkoli, obnašanje na avtobusu, v lekarni ali ordinaciji, na banki, je naša osebna kultura. Enostavno to oliko moraš imeti v sebi ali pa je nimaš. Si ali nisi kulturen. To je stvar posameznika, kako je vzgojen od majhnega in kakšne manire ima privzgojene. Tudi na avtobusih mestnega potniškega prometa naj bi obstajala neka pravila, kako se obnašati, pristopati do šoferja in sopotnikov. Vendar tega žal ne upoštevajo nikjer - ne pri nas in ne po svetu.

Vsak od nas v sebi ve, da je vljudno, če sedež odstopiš starejšim in invalidnim osebam, nosečnicam in mamicam z otroki. Tudi nalepke na avtobusih nas opozarjajo na to, čeprav bi to morali sami vedeti. Mnogi so slepi za to.

Zadnje čase pa je sodobna tehnologija še posebej skvarila te manire in jih spridila, ljudje so postali tehnološki odvisniki od tako imenovanih »pametnih telefonov«. In kakšne koristi imamo od tega? Nobenih. Današnja mladina je dobila popolno potuho, da se lahko pogovarja preko iphone-a v šoli med poukom, na avtobusu, v ordinaciji … Vreščanje in glasno govorjenje po mobitelu vsekakor ne sodi med vožnjo na avtobusu, med čakanjem na zdravstveni pregled. Verjetno so ti mladi ljudje med vzgojo malo »zaplavali«. V poplavi vsemogočnih pametnih mobilnih aparatov je tehnologija omogočila, da se lahko pogovarjamo povsod, tudi tam, kjer ni dovoljeno – na predavanjih, predstavah, v kinematografih, celo na straniščni školjki se pogovarjamo po mobitelu in se snemamo.

 

bus 2a

 

Avtobus je namenjen prevozu ljudi do želenega cilja. Avtobus ni družabno mesto oziroma družabni javni prevoz, kjer bi vreščali, se pačili, pljuvali, odlagali odpadke in uničevali tujo lastnino. Avtobus je prevozno sredstvo, ki tiste, ki nimajo vozila ali ga ne smejo uporabljati, pripelje do želenega cilja in ni sredstvo, kjer bi na ves glas pripovedovali naše dogodivščine. V zadnjem času pa je vreščanje in spakovanje preko mobilnika postala moda predvsem med mladostnicami. Na ves glas razlagati, kaj se ti je pripetilo čez dan in se pri tem še hvaliti in na ves glas smejati, da te sliši cel avtobus – to zmorejo le nedorasle osebe, potrebne hude pozornosti. Predlagam popolno prepoved uporabe mobilnikov na avtobus, vlakih in letalih, tako bi bil vsaj mir in šoferji oziroma piloti bi lažje zadihali.

Se je že zgodilo, da je zaradi preglasnega govorjenja in motenja preko mobilnika moralo zasilno pristati celo letalo.

Zatorej, dragi uporabniki pametnih aparatov: naj bodo vaše misli na mestni vožnji umirjene, brez tehnologije! Uživajte v vožnji po mestu in ne razlagajte celemu mestu vaših problemov. Lažje bo vam in nam.

 

avtor: spletka

spletka

Spletna stran vsebuje piškotke.

Če ne spemenite nastavitev v vašem brskalniku, se strinjate s piškotki. Več o piškotkih

Se strinjam

 

Varstvo osebnih podatkov

Televizija Gea TV, se zavezuje, da bo vse preko spletne strani posredovane osebne podatke varovala v z veljavno zakonodajo. Vse posredovane osebne podatke obravnavamo strogo zaupno in le za namen, za katerega so nam bili posredovani.

Uporabnike naše spletne strani obveščamo, da se ob obisku naše spletne strani avtomatsko zabeležijo naslednji neosebni podatki:

  • -         ime ponudnika internetnih storitev in IP naslov, preko katerega dostopate do interneta,
  • -         datum in ura obiska, spletne strani, na katere dostopate, medtem ko ste na tej spletni strani,
  • -         internetni naslov spletne strani, s katere ste prišli neposredno na našo stran.

Ti podatki se zbirajo z namenom izboljšanja vsebin spletnih strani, za kar uporabljamo Google Analitics.

Pri obravnavi vseh posredno in neposredno posredovanih osebnih podatkov nas zavezuje Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), s katerim se določajo pravice, obveznosti, načela in ukrepi, s katerimi se preprečujejo neustavni, nezakoniti in neupravičeni posegi v zasebnost in dostojanstvo posameznika oziroma posameznice pri obdelavi osebnih podatkov.

Naša odgovornost

Spletna stran geatv.si je vzdrževana z največjo možno mero skrbnosti. Ne glede na to Televizija Gea TV, ne jamči za pravilnost, ažurnost ali popolnost vseh informacij na spletnih straneh. Televizija Gea TV, tako ni odgovorna za občasno nedelovanje strani, morebitno nepravilnost informacij in tudi ne za morebitno škodo nastalo zaradi uporabe nepravilnih, neažurnih ali nepopolnih informacij Televizija Gea TV, niti katerakoli pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku vsebine spletnih strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršnekoli napake ter pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

Uporabnike spletnih strani obveščamo, da se vse informacije na teh spletnih straneh lahko spremenijo brez predhodnega obvestila ter da so vse avtorske vsebine zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah (ZASP).

 

Avtorske pravice spletne strani

Vsebina teh spletnih strani je v zakonsko dovoljenem okviru zaščitena kot avtorsko delo ali druga oblika intelektualne lastnine. Vse avtorske in druge pravice intelektualne lastnine pripadajo Televizija Gea TV. Uporabnike obveščamo, da se dokumentov, objavljenih na teh spletnih straneh, ne sme prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja Televizija Gea TV.

Kaj so Piškotki?

Piškotek je majhna datoteka, običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala. Piškotki so pomembni za delovanje spletnih strani, za to, da je uporabnikova izkušnja boljša. Z njihovo pomočjo je mogoče analizirati pomet na spletni strani, prav tako pa omogočajo napredne oglaševalske tehnike. Hkrati je z uporabo piškotkov mogoče slediti določenemu uporabniku preko različnih spletnih strani in ustvariti njegov profil, iz katerega so lahko razvidne intimne podrobnosti njegovega življenja. V praksi to prepogosto poteka prikrito, brez vednosti uporabnikov elektronskih komunikacij. Posameznik ima ustavno in zakonsko pravico do varstva svojih podatkov – pravico do samo-odločanja o svoji informacijski zasebnosti in v tem smislu piškotki pomenijo poseg v njegovo zasebnost. Prav zato nova zakonodaja uporabo piškotkov omejuje.

Nova zakonodaja uporabe piškotkov ne prepoveduje, pač pa zaostruje pravila – pod kakšnimi pogoji in kako je piškotke in podobne tehnologije dovoljeno uporabljati. Ključno je, da morajo biti uporabniki spletnih strani s piškotki seznanjeni in da jim mora biti ponujena izbira, ali želijo, da spletna stran na tak način spremlja njihove aktivnosti na spletu.

 

Spletna stran geatv.si uporablja naslednje piškotke

Sejni piškotek
Sejni piškotki se uporabljeni za to, da si spletno mesto zapom­ni uporabnikov vnose v spletne obrazce, nakupovalno košarico, ipd. V tem primeru uporabnik aktivno vpisuje vsebino, oziroma jasno izrazi željo s tem, da klikne na gumb »dodaj v košarico« ali podobno. Taki piškotki so nujno potrebni, da si stran zapomni in izvede uporabnikovo zahtevo. (spletna trgovina virtuemart)

Piškotki za pomnjenje uporabniških nastavitev
Uporabljamo piškotke za pomnjenje uporabniških nastavitev, kot npr. piškotek, ki vsebuje informacijo o sprejetju ali zavrnitvi piškotkov.

Piškotki Google Analytics
__utma __utmb __utmc __utmv __utmz

S pomočjo teh piškotkov beležimo statistiko obiskovalcev. Beleži se ime vašega ponudnika internetnih storitev in IP naslov, preko katerega dostopate do interneta, datum in ura obiska, spletne strani, na katere dostopate, medtem ko ste na tej spletni strani, internetni naslov spletne strani, s katere ste prišli neposredno na našo stran. Več o Google Analytics piškotkih, njihovem namenu in trajanju si lahko preberete na spletni strani Cookie statement.

Če želite blokirati Google Analytics, to lahko storite na tej spletni strani.

Spletna stran geatv.si bo še naprej delovala normalno, tudi če izključite piškotek za sledenje za Google Analitics. 

Kako onemogočiti delovanje piškotkov?

Spletni brskalniki omogočajo nastavitev delovanja piškotkov, ki jih lahko zavrnete ali sprejmete. Spodaj so navodila za izključitev piškotka za posamezni spletni brskalnik.

 

Televizija Gea TV
Slamnikarska 1/d
Domžale 1230
Slovenija

E-mail: info@geatv.com

Prev Next

 

SPORED  |  MARINA SVETUJE  |  OGLAŠEVANJE  |  EKOTRENDI  |  TURIZEM  |  VIDEO  |  KONTAKT