Čiščenje

good people 1

 

 

Glede na to, da smo še sredi zime in nas je pred kratkim še bolj pobelil sneg, ne gre za spomladansko čiščenje, temveč tu mislim za duhovno očiščenje vseh navlak, ki bremenijo našo psiho in našo dušo. Pred časom sem nekje prebrala stavek, ki se je zasidral globoko v moje možgane in še danes razmišljam o njem. Nekako tako gre: »Ko utihnem in odidem stran, to ne pomeni da si zmagal, to pomeni, da nisi več vreden moje pozornosti.« V nadaljevanju pa sledi še zaključek o tem, kaj nam predstavlja bogastvo. »Bogat si takrat, ko nihče ne more kupiti tvojega karakterja.« Bogat ni tisti, ki ima dva avtomobila v garaži, prenovljeno fasado na hiši ali enkrat tedensko fitnes z masažo, bogat ni tisti, ki se pusti kupiti za nekaj kuponov počitnic, za nekaj rund pijače, bogat je tisti, ki ceni sebe in svoje življenje, ki mu je bilo dano iz univerzuma z nekim razlogom. Mislim, da je s tem zajeto skoraj vse, kar sem želela napisati. Torej, so pozitivci, ki nas bogatijo tako ali drugače in so negativci, ki nas bremenijo in vlečejo navzdol. Bolj ko se družimo z ljudmi, ki so vedre narave, veseli in nasmejani, boljše se počutimo tudi mi v njihovi družbi. Radi smo z njimi ure in ure, celo z nasmehom zaspimo poleg njih. Če pa ima človek slabo družbo in z njimi venomer zajadra v neke spore, težave, se jih potihoma boji in jih je strah, pa se ta čustvena prtljaga na našem hrbtu in ramenih kopiči in kopiči in z leti postanemo že tako betežni, da smo povsem uničeni in sključeni, tako da se več ne prepoznamo, ko se pogledamo v ogledalo. Kam kdo paše in h komu se bo kdo obrnil, je odvisno od vsakega posameznika in od njegovega dojemanja ter zavedanja samega sebe. Koliko se človek ceni in spoštuje, s takšnimi ljudmi se tudi druži in posluje. Ta dva stavka se nekako povezujeta in prepletata med sabo. Druženje s pozitivnimi ljudmi je neke vrste bogastvo. Je darilo življenja in največ, kar lahko dobimo. Vmes moramo seveda poskrbeti tudi za naše zdravje, ki je osnova za dobro in srečno življenje. Druženje s slabimi ljudmi, ki živijo na račun tuje slabosti, na račun laži in manipuliranja, pa je naša huda čustvena navlaka, ki jo lahko za sabo vlečemo celo življenje in se je celo niti ne zavedamo. Nekje vmes se seveda pojavi tudi večno vprašanje, zakaj se slabe stvari dogajajo dobrim ljudem. Na to vprašanje ni neke enotne formule ali enotnega odgovora, je pa pomembno to, da smo nekje vmes naredili nekaj narobe, da se je določena težava postavila pred nas. Zaključek naj bo tak: ljubite sebe, svoje bližnje in življenje, ki vam je dano in bogastvo vam bo zagotovljeno.

Spletna stran vsebuje piškotke.

Če ne spemenite nastavitev v vašem brskalniku, se strinjate s piškotki. Več o piškotkih

Se strinjam

 

Varstvo osebnih podatkov

Televizija Gea TV, se zavezuje, da bo vse preko spletne strani posredovane osebne podatke varovala v z veljavno zakonodajo. Vse posredovane osebne podatke obravnavamo strogo zaupno in le za namen, za katerega so nam bili posredovani.

Uporabnike naše spletne strani obveščamo, da se ob obisku naše spletne strani avtomatsko zabeležijo naslednji neosebni podatki:

  • -         ime ponudnika internetnih storitev in IP naslov, preko katerega dostopate do interneta,
  • -         datum in ura obiska, spletne strani, na katere dostopate, medtem ko ste na tej spletni strani,
  • -         internetni naslov spletne strani, s katere ste prišli neposredno na našo stran.

Ti podatki se zbirajo z namenom izboljšanja vsebin spletnih strani, za kar uporabljamo Google Analitics.

Pri obravnavi vseh posredno in neposredno posredovanih osebnih podatkov nas zavezuje Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), s katerim se določajo pravice, obveznosti, načela in ukrepi, s katerimi se preprečujejo neustavni, nezakoniti in neupravičeni posegi v zasebnost in dostojanstvo posameznika oziroma posameznice pri obdelavi osebnih podatkov.

Naša odgovornost

Spletna stran geatv.si je vzdrževana z največjo možno mero skrbnosti. Ne glede na to Televizija Gea TV, ne jamči za pravilnost, ažurnost ali popolnost vseh informacij na spletnih straneh. Televizija Gea TV, tako ni odgovorna za občasno nedelovanje strani, morebitno nepravilnost informacij in tudi ne za morebitno škodo nastalo zaradi uporabe nepravilnih, neažurnih ali nepopolnih informacij Televizija Gea TV, niti katerakoli pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku vsebine spletnih strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršnekoli napake ter pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

Uporabnike spletnih strani obveščamo, da se vse informacije na teh spletnih straneh lahko spremenijo brez predhodnega obvestila ter da so vse avtorske vsebine zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah (ZASP).

 

Avtorske pravice spletne strani

Vsebina teh spletnih strani je v zakonsko dovoljenem okviru zaščitena kot avtorsko delo ali druga oblika intelektualne lastnine. Vse avtorske in druge pravice intelektualne lastnine pripadajo Televizija Gea TV. Uporabnike obveščamo, da se dokumentov, objavljenih na teh spletnih straneh, ne sme prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja Televizija Gea TV.

Kaj so Piškotki?

Piškotek je majhna datoteka, običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala. Piškotki so pomembni za delovanje spletnih strani, za to, da je uporabnikova izkušnja boljša. Z njihovo pomočjo je mogoče analizirati pomet na spletni strani, prav tako pa omogočajo napredne oglaševalske tehnike. Hkrati je z uporabo piškotkov mogoče slediti določenemu uporabniku preko različnih spletnih strani in ustvariti njegov profil, iz katerega so lahko razvidne intimne podrobnosti njegovega življenja. V praksi to prepogosto poteka prikrito, brez vednosti uporabnikov elektronskih komunikacij. Posameznik ima ustavno in zakonsko pravico do varstva svojih podatkov – pravico do samo-odločanja o svoji informacijski zasebnosti in v tem smislu piškotki pomenijo poseg v njegovo zasebnost. Prav zato nova zakonodaja uporabo piškotkov omejuje.

Nova zakonodaja uporabe piškotkov ne prepoveduje, pač pa zaostruje pravila – pod kakšnimi pogoji in kako je piškotke in podobne tehnologije dovoljeno uporabljati. Ključno je, da morajo biti uporabniki spletnih strani s piškotki seznanjeni in da jim mora biti ponujena izbira, ali želijo, da spletna stran na tak način spremlja njihove aktivnosti na spletu.

 

Spletna stran geatv.si uporablja naslednje piškotke

Sejni piškotek
Sejni piškotki se uporabljeni za to, da si spletno mesto zapom­ni uporabnikov vnose v spletne obrazce, nakupovalno košarico, ipd. V tem primeru uporabnik aktivno vpisuje vsebino, oziroma jasno izrazi željo s tem, da klikne na gumb »dodaj v košarico« ali podobno. Taki piškotki so nujno potrebni, da si stran zapomni in izvede uporabnikovo zahtevo. (spletna trgovina virtuemart)

Piškotki za pomnjenje uporabniških nastavitev
Uporabljamo piškotke za pomnjenje uporabniških nastavitev, kot npr. piškotek, ki vsebuje informacijo o sprejetju ali zavrnitvi piškotkov.

Piškotki Google Analytics
__utma __utmb __utmc __utmv __utmz

S pomočjo teh piškotkov beležimo statistiko obiskovalcev. Beleži se ime vašega ponudnika internetnih storitev in IP naslov, preko katerega dostopate do interneta, datum in ura obiska, spletne strani, na katere dostopate, medtem ko ste na tej spletni strani, internetni naslov spletne strani, s katere ste prišli neposredno na našo stran. Več o Google Analytics piškotkih, njihovem namenu in trajanju si lahko preberete na spletni strani Cookie statement.

Če želite blokirati Google Analytics, to lahko storite na tej spletni strani.

Spletna stran geatv.si bo še naprej delovala normalno, tudi če izključite piškotek za sledenje za Google Analitics. 

Kako onemogočiti delovanje piškotkov?

Spletni brskalniki omogočajo nastavitev delovanja piškotkov, ki jih lahko zavrnete ali sprejmete. Spodaj so navodila za izključitev piškotka za posamezni spletni brskalnik.

 

Televizija Gea TV
Slamnikarska 1/d
Domžale 1230
Slovenija

E-mail: info@geatv.com

Prev Next

 

SPORED  |  MARINA SVETUJE  |  OGLAŠEVANJE  |  EKOTRENDI  |  TURIZEM  |  VIDEO  |  KONTAKT