Ločujejo, Zemljo varujejo in zmagujejo

606a706a07c54fb423cbefd0b5e50904.jpgV tretji sezoni projekta Ločujem, Zemljo varujem so v štiritedenskem izzivu najbolje ločevali odpadke učenci osnovne šole Center v Novem mestu, s čimer so si prislužili posebno presenečenje – obisk čistilke Fate. Največje povečanje ločevanja odpadkov pa so dosegli v občini Šentjernej.

V izzivu, ki sta ga organizirala Danone Slovenija in Komunala Novo mesto, so sodelovale tri šole (Grm, Center in Šentjernej) s skupaj z 2.075 otroci in učitelji.

V štiritedenskem izzivu so otroci prinašali ločeno zbrane odpadke v šolo in s tem zbirali nalepke. Razredi, ki so zbrali največ nalepk na učenca na posamezni šoli, so si prislužili izlet v pustolovski park. Partnerja projekta Ločujem, Zemljo varujem pa sta v letošnjem letu še dodatno nagradila šolo, ki je zbrala največ nalepk na učenca –Osnovno šolo Center je presenetila Lucija Čirović z likom čistilke Fate.

Komunala Novo mesto je izmerila tudi uspešnost ločevanja odpadkov na ekoloških otokih. V primerjavi z letom 2011 so v 2012 (analizirani meseci avgust do oktober) otroci s svojim znanjem prispevali k izboljšanju tako v Novem mestu kot v Šentjerneju. V Novem mestu se je ločevanje odpadkov na ekoloških otokih povečalo za kar 71 odstotkov. V Šentjerneju pa je Komunala Novo mesto poleg projektnih aktivnosti tudi povečala število zabojnikov – občina pa dosegla s pomočjo otrok povečanje za kar 185 odstotkov.

48920b0d3d128f4597102281bb7edc2e.jpg

Po mnenju Urške Moretti, vodje projekta Ločujem, Zemljo varujem v Danone Slovenija, sta Novo mesto in Šentjernej pokazala, kako velik vpliv imajo lahko otroci doma, če jih znamo navdušiti in tudi pohvaliti za njihovo delo: »Letošnji projekt Ločujem, Zemljo varujem poteka že drugo leto v Novem mestu in tretje leto zapored v Sloveniji. Prepričana sem, da je Danone Slovenija v sodelovanju s Komunalo Novo mesto in osnovnimi šolami naredil največji premik s pomočjo otrok. Novo mesto in Šentjernej imata občutno več ločeno zbranih odpadkov na ekoloških otokih.«

V projektu sodelujoče šole Center s podružnico Mali Slatnik, Grm in Šentjernej s podružnico Orehovica so v štiritedenskem izzivu prispevale k ohranitvi preko 70 dreves, zmanjšale so emisije CO2 za dve toni in prihranile energijo za več kot šest let neprekinjenega gorenja žarnice. Zbrali so 4,2 tone papirja, 7,7 tone odpadnega stekla ter 1,7 tone odpadne embalaže.

EKOTRENDI OSTALO

Spletna stran vsebuje piškotke.

Če ne spemenite nastavitev v vašem brskalniku, se strinjate s piškotki. Več o piškotkih

Se strinjam

 

Varstvo osebnih podatkov

Televizija Gea TV, se zavezuje, da bo vse preko spletne strani posredovane osebne podatke varovala v z veljavno zakonodajo. Vse posredovane osebne podatke obravnavamo strogo zaupno in le za namen, za katerega so nam bili posredovani.

Uporabnike naše spletne strani obveščamo, da se ob obisku naše spletne strani avtomatsko zabeležijo naslednji neosebni podatki:

  • -         ime ponudnika internetnih storitev in IP naslov, preko katerega dostopate do interneta,
  • -         datum in ura obiska, spletne strani, na katere dostopate, medtem ko ste na tej spletni strani,
  • -         internetni naslov spletne strani, s katere ste prišli neposredno na našo stran.

Ti podatki se zbirajo z namenom izboljšanja vsebin spletnih strani, za kar uporabljamo Google Analitics.

Pri obravnavi vseh posredno in neposredno posredovanih osebnih podatkov nas zavezuje Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), s katerim se določajo pravice, obveznosti, načela in ukrepi, s katerimi se preprečujejo neustavni, nezakoniti in neupravičeni posegi v zasebnost in dostojanstvo posameznika oziroma posameznice pri obdelavi osebnih podatkov.

Naša odgovornost

Spletna stran geatv.si je vzdrževana z največjo možno mero skrbnosti. Ne glede na to Televizija Gea TV, ne jamči za pravilnost, ažurnost ali popolnost vseh informacij na spletnih straneh. Televizija Gea TV, tako ni odgovorna za občasno nedelovanje strani, morebitno nepravilnost informacij in tudi ne za morebitno škodo nastalo zaradi uporabe nepravilnih, neažurnih ali nepopolnih informacij Televizija Gea TV, niti katerakoli pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku vsebine spletnih strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršnekoli napake ter pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

Uporabnike spletnih strani obveščamo, da se vse informacije na teh spletnih straneh lahko spremenijo brez predhodnega obvestila ter da so vse avtorske vsebine zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah (ZASP).

 

Avtorske pravice spletne strani

Vsebina teh spletnih strani je v zakonsko dovoljenem okviru zaščitena kot avtorsko delo ali druga oblika intelektualne lastnine. Vse avtorske in druge pravice intelektualne lastnine pripadajo Televizija Gea TV. Uporabnike obveščamo, da se dokumentov, objavljenih na teh spletnih straneh, ne sme prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja Televizija Gea TV.

Kaj so Piškotki?

Piškotek je majhna datoteka, običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala. Piškotki so pomembni za delovanje spletnih strani, za to, da je uporabnikova izkušnja boljša. Z njihovo pomočjo je mogoče analizirati pomet na spletni strani, prav tako pa omogočajo napredne oglaševalske tehnike. Hkrati je z uporabo piškotkov mogoče slediti določenemu uporabniku preko različnih spletnih strani in ustvariti njegov profil, iz katerega so lahko razvidne intimne podrobnosti njegovega življenja. V praksi to prepogosto poteka prikrito, brez vednosti uporabnikov elektronskih komunikacij. Posameznik ima ustavno in zakonsko pravico do varstva svojih podatkov – pravico do samo-odločanja o svoji informacijski zasebnosti in v tem smislu piškotki pomenijo poseg v njegovo zasebnost. Prav zato nova zakonodaja uporabo piškotkov omejuje.

Nova zakonodaja uporabe piškotkov ne prepoveduje, pač pa zaostruje pravila – pod kakšnimi pogoji in kako je piškotke in podobne tehnologije dovoljeno uporabljati. Ključno je, da morajo biti uporabniki spletnih strani s piškotki seznanjeni in da jim mora biti ponujena izbira, ali želijo, da spletna stran na tak način spremlja njihove aktivnosti na spletu.

 

Spletna stran geatv.si uporablja naslednje piškotke

Sejni piškotek
Sejni piškotki se uporabljeni za to, da si spletno mesto zapom­ni uporabnikov vnose v spletne obrazce, nakupovalno košarico, ipd. V tem primeru uporabnik aktivno vpisuje vsebino, oziroma jasno izrazi željo s tem, da klikne na gumb »dodaj v košarico« ali podobno. Taki piškotki so nujno potrebni, da si stran zapomni in izvede uporabnikovo zahtevo. (spletna trgovina virtuemart)

Piškotki za pomnjenje uporabniških nastavitev
Uporabljamo piškotke za pomnjenje uporabniških nastavitev, kot npr. piškotek, ki vsebuje informacijo o sprejetju ali zavrnitvi piškotkov.

Piškotki Google Analytics
__utma __utmb __utmc __utmv __utmz

S pomočjo teh piškotkov beležimo statistiko obiskovalcev. Beleži se ime vašega ponudnika internetnih storitev in IP naslov, preko katerega dostopate do interneta, datum in ura obiska, spletne strani, na katere dostopate, medtem ko ste na tej spletni strani, internetni naslov spletne strani, s katere ste prišli neposredno na našo stran. Več o Google Analytics piškotkih, njihovem namenu in trajanju si lahko preberete na spletni strani Cookie statement.

Če želite blokirati Google Analytics, to lahko storite na tej spletni strani.

Spletna stran geatv.si bo še naprej delovala normalno, tudi če izključite piškotek za sledenje za Google Analitics. 

Kako onemogočiti delovanje piškotkov?

Spletni brskalniki omogočajo nastavitev delovanja piškotkov, ki jih lahko zavrnete ali sprejmete. Spodaj so navodila za izključitev piškotka za posamezni spletni brskalnik.

 

Televizija Gea TV
Slamnikarska 1/d
Domžale 1230
Slovenija

E-mail: info@geatv.com

Prev Next

 

SPORED  |  MARINA SVETUJE  |  OGLAŠEVANJE  |  EKOTRENDI  |  TURIZEM  |  VIDEO  |  KONTAKT