Projekt Star papir za novo upanje ponovno zaživel

48845f2f3e8c049acd09c1596e390c3a.jpgDruštvo Ekologi brez meja letošnjo jesen ponovno organizira vseslovensko akcijo z nazivom »Star papir za novo upanje 2012«, v kateri bodo vrtci, šole, srednje šole, podjetja, javne organizacije in vsi posamezniki zbirali star papir. Podjetje Dinos jim bo en dan v novembru brezplačno zagotovilo zabojnik in prevoz zbranega papirja.
Sredstva od zbranega papirja bodo v celoti namenjena v dobrodelne namene; prejemnika sredstev bodo izbrali otroci in mladina preko natečaja. V sklopu akcije želijo organizatorji povezati varstvo okolja in dobrodelnost, poleg tega pa bodo v oktobru in novembru Ekologi brez meja organizirali tudi nekaj delavnic ter skupaj z umetniki postavili papirnato umetnino. Prijave na akcijo so zbirali do 30. septembra.

8552603d04aa5014ef7239a2c52a1a30.jpg
Akcija zbiranja starega papirja bo po različnih krajih v Sloveniji potekala v mesecu novembru 2012. Lokacije zbirnih točk za zabojnike in naraščajočo količino starega papirja bo mogoče po zaključenih prijavah spremljati preko zemljevida na spletni strani projekta


K zbiranju papirja organizatorji vabijo vse vrtce, osnovne in srednje šole, fakultete, zavode, podjetja in javne organizacije, ki imajo namen pospraviti nakopičen star papir oziroma čistiti svoje arhive, da se čim prej prijavijo na akcijo. Prijave na akcijo potekajo preko spletne prijave za izobraževalne ustanove ter podjetja in javne organizacije, in sicer od 10. septembra do 30. septembra 2012.

Podjetje za zbiranje, posredovanje, prevoz in predelavo odpadkov Dinos bo vsem ustanovam, ki bodo zbrale več kot 800 kg papirja,  v mesecu novembru za en dan na dogovorjeno lokacijo pripeljalo in odpeljalo zabojnik za zbiranje starega papirja. Organizacije, ki jim ne uspe zbrati 800 kg papirja, imajo možnost, da ga na enoto Dinosa dostavijo same ali pa se povežejo z eno izmed ustanov, ki bodo novembra imele svojo zbirno točko v njihovi bližini. Organizatorji akcije pa imajo namen v mesecu novembru po večjih krajih po državi organizirati tudi krožne vožnje pobiranja papirja po prijavljenih podjetjih, ki ne bodo zbrala dovolj količin papirja, da bi jih Dinos dostavil zabojnik.

Papir bodo lahko v mesecu novembru na enotah Dinosa ali zbirnih točkah v njihovem kraju oddali tudi posamezniki, prijava zanje pa ni potrebna.

ekologi Sredstva, ki bodo zbrana s pomočjo starega papirja, bodo tudi letos šla v dobrodelne namene. Organizatorji si želijo, da bi akcija čim bolj pritegnila mladino, zato so odločitev, komu ponuditi pomoč v Sloveniji, prepustili njim. V ta namen je v sklopu akcije zbiranja starega papirja organiziran nagradni natečaj za najboljši predlog. Mladina iz prijavljenih vzgojno-izobraževalnih ustanov bo ob prijavi na akcijo posredovala svoje ideje organizatorjem, nato pa bo komisija, ki jo sestavljajo Petra Matos, predsednica društva Ekologi brez meja, Kristijan Mlinar, član uprave podjetja Dinos in zaenkrat še skrivnostni ambasador projekta, izbrala predlog, ki bo finančno podprt. Za transparentnost finančnih transakcij in poročila o porabi in nakazilih sredstev bo poskrbelo društvo Ekologi brez meja.

Po mnenju vodje projekta Urše Dolinšek bo akcija »Star papir za novo upanje« posebna iz več razlogov: potekala bo na nacionalnem nivoju, otroke in mladostnike bo ozaveščala o pomembnosti varovanja okolja, hkrati pa spodbujala njihov čut za dobro in skrb za soljudi tako blizu kot daleč od sebe. Poleg tega imajo pri akciji izredno priložnost tudi podjetja in organizacije, ki lahko s sodelovanjem izkažejo svojo družbeno-okoljsko in etično odgovornost.

Izobraževalne ustanove bodo za svojo pomoč tudi nagrajene:
Vzgojno-izobraževalna ustanova, ki bo zbrala največ starega papirja, bo za nagrado prejela koncert po izboru organizatorja akcije.
Ustanova, ki bo prispevala najboljšo idejo za nakazilo sredstev, pa bo nagrajena s posebnimi zvezki iz recikliranega papirja za vse učence oz. dijake.

V okviru projekta letos poleg zbiranja papirja in natečaja zbiranja predloga Ekologi brez meja v oktobru in novembru pripravljajo tudi delavnice iz papirja in umetniško atrakcijo.

 

Pomembni datumi:

  • akcija zbiranja papirja bo potekala ves mesec november po celi Sloveniji
  • vse ustanove, ki bi želele sodelovati pri akciji, se morajo nanjo prijaviti; prijave potekajo od 10. septembra do 30. septembra 2012, za posameznike prijave niso potrebne
  • vzgojno-izobraževalne ustanove bodo ob prijavi na akcijo lahko hkrati tudi sodelovale s svojimi idejami na natečaju za najboljši predlog za dodelitev sredstev od akcije
  • v času trajanja sejma Narava-zdravje med 11. in 14. oktobrom 2012 na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani bo na ploščadi pred razstaviščem potekala preliminarna akcija zbiranja papirja: nameščen bo Dinosov zabojnik za zbiranje starega papirja, kamor bodo obiskovalci lahko prvič prinesli svoje zaloge
  • v oktobru in novembru  bodo Ekologi brez meja izvajali delavnice izdelovanja iz papirja
  • v sodelovanju z umetniki bodo Ekologi brez meja v mesecu novembru izdelali posebno umetniško atrakcijo
  • rezultati akcije in natečaja bodo objavljeni najkasneje 6. decembra 2012

 

4ee02170cf5831262f8b02412776d31d.jpg

Akcija Star papir za novo upanje je bila prvič izvedena leta 2011 in v Sloveniji je bila dobro sprejeta, saj je v njej sodelovalo 214 vzgojno-izobraževalnih ustanov, kolektivi 140 slovenskih podjetij in javnih organizacij ter številni posamezniki po vseh krajih Slovenije. Zbranih je bilo kar 393 ton starega papirja in na ta način v dobrodelne namene podarjenih 30.000 EUR. Več o rezultatih prve akcije si lahko pogledate tu in tu.

Projekt lahko spremljate tule: http://ebm.si/p/star-papir2012/


DODATNE INFORMACIJE:
E: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.
T: 040 255 433

www.ekologibrezmeja.si

 

 

EKOTRENDI OSTALO

Spletna stran vsebuje piškotke.

Če ne spemenite nastavitev v vašem brskalniku, se strinjate s piškotki. Več o piškotkih

Se strinjam

 

Varstvo osebnih podatkov

Televizija Gea TV, se zavezuje, da bo vse preko spletne strani posredovane osebne podatke varovala v z veljavno zakonodajo. Vse posredovane osebne podatke obravnavamo strogo zaupno in le za namen, za katerega so nam bili posredovani.

Uporabnike naše spletne strani obveščamo, da se ob obisku naše spletne strani avtomatsko zabeležijo naslednji neosebni podatki:

  • -         ime ponudnika internetnih storitev in IP naslov, preko katerega dostopate do interneta,
  • -         datum in ura obiska, spletne strani, na katere dostopate, medtem ko ste na tej spletni strani,
  • -         internetni naslov spletne strani, s katere ste prišli neposredno na našo stran.

Ti podatki se zbirajo z namenom izboljšanja vsebin spletnih strani, za kar uporabljamo Google Analitics.

Pri obravnavi vseh posredno in neposredno posredovanih osebnih podatkov nas zavezuje Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), s katerim se določajo pravice, obveznosti, načela in ukrepi, s katerimi se preprečujejo neustavni, nezakoniti in neupravičeni posegi v zasebnost in dostojanstvo posameznika oziroma posameznice pri obdelavi osebnih podatkov.

Naša odgovornost

Spletna stran geatv.si je vzdrževana z največjo možno mero skrbnosti. Ne glede na to Televizija Gea TV, ne jamči za pravilnost, ažurnost ali popolnost vseh informacij na spletnih straneh. Televizija Gea TV, tako ni odgovorna za občasno nedelovanje strani, morebitno nepravilnost informacij in tudi ne za morebitno škodo nastalo zaradi uporabe nepravilnih, neažurnih ali nepopolnih informacij Televizija Gea TV, niti katerakoli pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku vsebine spletnih strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršnekoli napake ter pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

Uporabnike spletnih strani obveščamo, da se vse informacije na teh spletnih straneh lahko spremenijo brez predhodnega obvestila ter da so vse avtorske vsebine zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah (ZASP).

 

Avtorske pravice spletne strani

Vsebina teh spletnih strani je v zakonsko dovoljenem okviru zaščitena kot avtorsko delo ali druga oblika intelektualne lastnine. Vse avtorske in druge pravice intelektualne lastnine pripadajo Televizija Gea TV. Uporabnike obveščamo, da se dokumentov, objavljenih na teh spletnih straneh, ne sme prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja Televizija Gea TV.

Kaj so Piškotki?

Piškotek je majhna datoteka, običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala. Piškotki so pomembni za delovanje spletnih strani, za to, da je uporabnikova izkušnja boljša. Z njihovo pomočjo je mogoče analizirati pomet na spletni strani, prav tako pa omogočajo napredne oglaševalske tehnike. Hkrati je z uporabo piškotkov mogoče slediti določenemu uporabniku preko različnih spletnih strani in ustvariti njegov profil, iz katerega so lahko razvidne intimne podrobnosti njegovega življenja. V praksi to prepogosto poteka prikrito, brez vednosti uporabnikov elektronskih komunikacij. Posameznik ima ustavno in zakonsko pravico do varstva svojih podatkov – pravico do samo-odločanja o svoji informacijski zasebnosti in v tem smislu piškotki pomenijo poseg v njegovo zasebnost. Prav zato nova zakonodaja uporabo piškotkov omejuje.

Nova zakonodaja uporabe piškotkov ne prepoveduje, pač pa zaostruje pravila – pod kakšnimi pogoji in kako je piškotke in podobne tehnologije dovoljeno uporabljati. Ključno je, da morajo biti uporabniki spletnih strani s piškotki seznanjeni in da jim mora biti ponujena izbira, ali želijo, da spletna stran na tak način spremlja njihove aktivnosti na spletu.

 

Spletna stran geatv.si uporablja naslednje piškotke

Sejni piškotek
Sejni piškotki se uporabljeni za to, da si spletno mesto zapom­ni uporabnikov vnose v spletne obrazce, nakupovalno košarico, ipd. V tem primeru uporabnik aktivno vpisuje vsebino, oziroma jasno izrazi željo s tem, da klikne na gumb »dodaj v košarico« ali podobno. Taki piškotki so nujno potrebni, da si stran zapomni in izvede uporabnikovo zahtevo. (spletna trgovina virtuemart)

Piškotki za pomnjenje uporabniških nastavitev
Uporabljamo piškotke za pomnjenje uporabniških nastavitev, kot npr. piškotek, ki vsebuje informacijo o sprejetju ali zavrnitvi piškotkov.

Piškotki Google Analytics
__utma __utmb __utmc __utmv __utmz

S pomočjo teh piškotkov beležimo statistiko obiskovalcev. Beleži se ime vašega ponudnika internetnih storitev in IP naslov, preko katerega dostopate do interneta, datum in ura obiska, spletne strani, na katere dostopate, medtem ko ste na tej spletni strani, internetni naslov spletne strani, s katere ste prišli neposredno na našo stran. Več o Google Analytics piškotkih, njihovem namenu in trajanju si lahko preberete na spletni strani Cookie statement.

Če želite blokirati Google Analytics, to lahko storite na tej spletni strani.

Spletna stran geatv.si bo še naprej delovala normalno, tudi če izključite piškotek za sledenje za Google Analitics. 

Kako onemogočiti delovanje piškotkov?

Spletni brskalniki omogočajo nastavitev delovanja piškotkov, ki jih lahko zavrnete ali sprejmete. Spodaj so navodila za izključitev piškotka za posamezni spletni brskalnik.

 

Televizija Gea TV
Slamnikarska 1/d
Domžale 1230
Slovenija

E-mail: info@geatv.com

Prev Next

 

SPORED  |  MARINA SVETUJE  |  OGLAŠEVANJE  |  EKOTRENDI  |  TURIZEM  |  VIDEO  |  KONTAKT