NA MOS-su 2012 KAKOVOSTNA ENERGETSKA OBNOVA ZGRADB TREH NAJVEČJIH

e0acb7ce6c7bd82381446a779560017c.jpgNa Mednarodnem sejmu obrti in podjetnosti (MOS) 2012 v Celju v galeriji hale K v času sejma od 12. do 18. 9. 2012 potekajo številni izobraževalni dogodki v organizaciji treh vodilnih slovenskih podjetij s področja zasteklitve in senčenja stavb, Roltek, d. o. o., MIK Celje, d. o. o., in Soltec, ter v sodelovanju s Šolskim centrom Velenje. Skupaj s številnimi drugimi partnerji so skozi ves teden pripravili skupne predstavitve rešitev za učinkovite in kakovostne energetske obnove zgradb.
»Ključno je, da se v energetsko saniranem prostoru počutimo bolje, da energetske sanacije prinesejo višjo kakovost bivanja, pa tudi znižanje izpustov in stroškov ter večje prihranke energije. Za to pa je potrebno osveščanje ljudi, le skozi primere dobre prakse lahko spremenimo način razmišljanja in delovanja družbe,« je povedal Praper in opozoril: »V Evropi smo na 3. mestu po poraščenosti z gozdom, a tega ne znamo izkoristiti ali pa les zelo poceni izvažamo in prodajamo. Ko se odločamo za lesene stavbe in pasivne zgradbe, se pravzaprav vračamo h koreninam. Les je surovina, ki Sloveniji daje konkurenčno prednost na trgu tistih, ki razpolagajo z drugimi energetskimi viri, npr. nafto. Spodbujanje investicij na tem področju pomeni velike multiplikativne učinke: razvoj stroke, delo za gradbeništvo, manjši pritisk na socialno košarico, prihranke energije, višjo kakovost bivanja, trdnejše zdravje ljudi, večjo storilnost in konkurenčnost …

52059c749a7eff7840afa3ade9b6dcce.jpg

 Ko pa se ljudje odločajo za energetske sanacije stavb ali gradnjo nizkoenergijskih objektov, je pomemben podatek, koliko denarja je potrebnega vložiti, da prihranimo en megavat energije. Pri nas zato spodbujamo tiste tehnologije, ki z nižjimi stroški omogočajo večje prihranke. Zato vsak projekt spremljamo že od začetka, saj je zelo pomembno, kako je dokumentacija pripravljena, tudi za pridobivanje sofinancerskih sredstev, vzpodbujamo pa tudi monitoring, kjer lahko upravitelji stavb tudi na daljavo v vsakem trenutku merijo in spremljajo porabo oz. prihranke energije.« V dopoldanski razpravi so sodelovali še Iztok Topler (Tip inženiring) ter Matej Kramar in Jože Brdnik (RE Ing, d. o. o.).

Vrhunec dneva je bila okrogla miza o lesu kot priložnosti trajnostne arhitekture, kjer sta eminentna gosta arhitektka Maruša Zorec, nagrajenka Prešernovega sklada 2012 in dobitnica Plečnikovega odličja 2011, prof. dr. Franc Pohleven (Biotehniška fakulteta) ob pogovoru s Primožem Praperjem opozorila na premajhno izkoriščanje največjega naravnega bogastva v Sloveniji: »Slovenija ima neskončne možnosti, kajti tako bogati deželi z lesom sta v Evropi le še dve, ki pa les že dobro uporabljata, medtem ko znamo pri nas les le kuriti, uporabljati za kaj druga pa ne. Slovenija pri tem dejansko ne najde izhodišč, da bi podprla industrijo in začela uporabljati izdelke in objekte iz lesa. Slovenija nima energije, les pa je mogoče z zelo malo energije predelati v izdelke, ki so zdravju prijazni,« je povedal dr. Pohleven. Maruša Zorec pa je opozorila tudi na odgovornost arhitektov pri trajnostni arhitekturi: »Trajnostna arhitektura pomeni pravilno umeščanje v prostor. Težnja naše družbe bi morala biti, da smo čim bolj samooskrbni na vseh področjih. Arhitekti prispevamo k temu, ko skrbimo za prostor, z izbiro gradiv, ki jih uporabljamo, in da grdimo čim bolj energetsko varčno. Moja osebna želja in prizadevanja so, da čim več gradimo z lesom. Les je material, ki je z vidika udobja gradnje, umestitve v prostor in rabe najprimernejši material.«


Več o programu in aktivnostih tukaj.

EKOTRENDI OSTALO

Spletna stran vsebuje piškotke.

Če ne spemenite nastavitev v vašem brskalniku, se strinjate s piškotki. Več o piškotkih

Se strinjam

 

Varstvo osebnih podatkov

Televizija Gea TV, se zavezuje, da bo vse preko spletne strani posredovane osebne podatke varovala v z veljavno zakonodajo. Vse posredovane osebne podatke obravnavamo strogo zaupno in le za namen, za katerega so nam bili posredovani.

Uporabnike naše spletne strani obveščamo, da se ob obisku naše spletne strani avtomatsko zabeležijo naslednji neosebni podatki:

  • -         ime ponudnika internetnih storitev in IP naslov, preko katerega dostopate do interneta,
  • -         datum in ura obiska, spletne strani, na katere dostopate, medtem ko ste na tej spletni strani,
  • -         internetni naslov spletne strani, s katere ste prišli neposredno na našo stran.

Ti podatki se zbirajo z namenom izboljšanja vsebin spletnih strani, za kar uporabljamo Google Analitics.

Pri obravnavi vseh posredno in neposredno posredovanih osebnih podatkov nas zavezuje Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), s katerim se določajo pravice, obveznosti, načela in ukrepi, s katerimi se preprečujejo neustavni, nezakoniti in neupravičeni posegi v zasebnost in dostojanstvo posameznika oziroma posameznice pri obdelavi osebnih podatkov.

Naša odgovornost

Spletna stran geatv.si je vzdrževana z največjo možno mero skrbnosti. Ne glede na to Televizija Gea TV, ne jamči za pravilnost, ažurnost ali popolnost vseh informacij na spletnih straneh. Televizija Gea TV, tako ni odgovorna za občasno nedelovanje strani, morebitno nepravilnost informacij in tudi ne za morebitno škodo nastalo zaradi uporabe nepravilnih, neažurnih ali nepopolnih informacij Televizija Gea TV, niti katerakoli pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku vsebine spletnih strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršnekoli napake ter pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

Uporabnike spletnih strani obveščamo, da se vse informacije na teh spletnih straneh lahko spremenijo brez predhodnega obvestila ter da so vse avtorske vsebine zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah (ZASP).

 

Avtorske pravice spletne strani

Vsebina teh spletnih strani je v zakonsko dovoljenem okviru zaščitena kot avtorsko delo ali druga oblika intelektualne lastnine. Vse avtorske in druge pravice intelektualne lastnine pripadajo Televizija Gea TV. Uporabnike obveščamo, da se dokumentov, objavljenih na teh spletnih straneh, ne sme prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja Televizija Gea TV.

Kaj so Piškotki?

Piškotek je majhna datoteka, običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala. Piškotki so pomembni za delovanje spletnih strani, za to, da je uporabnikova izkušnja boljša. Z njihovo pomočjo je mogoče analizirati pomet na spletni strani, prav tako pa omogočajo napredne oglaševalske tehnike. Hkrati je z uporabo piškotkov mogoče slediti določenemu uporabniku preko različnih spletnih strani in ustvariti njegov profil, iz katerega so lahko razvidne intimne podrobnosti njegovega življenja. V praksi to prepogosto poteka prikrito, brez vednosti uporabnikov elektronskih komunikacij. Posameznik ima ustavno in zakonsko pravico do varstva svojih podatkov – pravico do samo-odločanja o svoji informacijski zasebnosti in v tem smislu piškotki pomenijo poseg v njegovo zasebnost. Prav zato nova zakonodaja uporabo piškotkov omejuje.

Nova zakonodaja uporabe piškotkov ne prepoveduje, pač pa zaostruje pravila – pod kakšnimi pogoji in kako je piškotke in podobne tehnologije dovoljeno uporabljati. Ključno je, da morajo biti uporabniki spletnih strani s piškotki seznanjeni in da jim mora biti ponujena izbira, ali želijo, da spletna stran na tak način spremlja njihove aktivnosti na spletu.

 

Spletna stran geatv.si uporablja naslednje piškotke

Sejni piškotek
Sejni piškotki se uporabljeni za to, da si spletno mesto zapom­ni uporabnikov vnose v spletne obrazce, nakupovalno košarico, ipd. V tem primeru uporabnik aktivno vpisuje vsebino, oziroma jasno izrazi željo s tem, da klikne na gumb »dodaj v košarico« ali podobno. Taki piškotki so nujno potrebni, da si stran zapomni in izvede uporabnikovo zahtevo. (spletna trgovina virtuemart)

Piškotki za pomnjenje uporabniških nastavitev
Uporabljamo piškotke za pomnjenje uporabniških nastavitev, kot npr. piškotek, ki vsebuje informacijo o sprejetju ali zavrnitvi piškotkov.

Piškotki Google Analytics
__utma __utmb __utmc __utmv __utmz

S pomočjo teh piškotkov beležimo statistiko obiskovalcev. Beleži se ime vašega ponudnika internetnih storitev in IP naslov, preko katerega dostopate do interneta, datum in ura obiska, spletne strani, na katere dostopate, medtem ko ste na tej spletni strani, internetni naslov spletne strani, s katere ste prišli neposredno na našo stran. Več o Google Analytics piškotkih, njihovem namenu in trajanju si lahko preberete na spletni strani Cookie statement.

Če želite blokirati Google Analytics, to lahko storite na tej spletni strani.

Spletna stran geatv.si bo še naprej delovala normalno, tudi če izključite piškotek za sledenje za Google Analitics. 

Kako onemogočiti delovanje piškotkov?

Spletni brskalniki omogočajo nastavitev delovanja piškotkov, ki jih lahko zavrnete ali sprejmete. Spodaj so navodila za izključitev piškotka za posamezni spletni brskalnik.

 

Televizija Gea TV
Slamnikarska 1/d
Domžale 1230
Slovenija

E-mail: info@geatv.com

Prev Next

 

SPORED  |  MARINA SVETUJE  |  OGLAŠEVANJE  |  EKOTRENDI  |  TURIZEM  |  VIDEO  |  KONTAKT