V ekošolah zaključujejo s pripravami na BMW eko regato 2012

f7ac97954c6600b1bcd19b1ab3436a37.jpgOb Dnevu Zemlje na 32 ustanovah programa Ekošola zaključujejo z raziskovalnim delom in s pripravami na osrednji dogodek BMW eko regate, prvega projekta v Sloveniji za spodbujanje trajnostnega razvoja v gospodarstvu, športu in izobraževanju, ki bo 19. maja na Bledu. Na njem bodo otroci in mladi predstavili rezultate svojega raziskovalnega in ustvarjalnega dela med šolskim letom, namenjenega ohranjanju vodnih ekosistemov.
Otroci, učenci in dijaki ter njihovi mentorji v programu Ekošola so med šolskim letom izvedli vrsto raziskovalnih aktivnosti, namenjenih spoznavanju in ohranjanju vodnih ekosistemov: analizo kakovosti voda v okolici ustanov, opazovanje razvoja dvoživk v mlakah, ki so jih izvedli večinoma otroci v vrtcih, srednješolci pa so se ukvarjali s kemijsko analizo voda. Veliko ustanov je sodelovalo tudi v akciji Očistimo Slovenijo, po kat eri so analizirali odpadke – katere so najbolj pogoste vrste odpadkov na divjih odlagališčih in kdo jih odlaga. S svojim delom želijo prispevati k izboljšani kakovosti različnih vodnih ekosistemov, posledično pa tudi živalskih in rastlinskih vrst ter habitatov. Strokovno podporo otrokom in mladim ter njihovim mentorjem zagotavlja največja svetovna okoljevarstvena organizacije WWF (World Wide Fund for Nature).
2bdebda5c2036922ededae1de81da9fb.jpg
 
Svoje raziskovalno delo bodo ekošolarji predstavili 19. maja na Bledu na osrednjem dogodku projekta BMW eko regata, ki bo organiziran po trajnostnih načelih. Poleg tega pa bodo dodatno predstavili še izvirne izdelke, makete, fotografije ter organizirali ustvarjalne delavnice, v katere bodo vključili tudi obiskovalce dogodka. Pomagali jim bodo študentje ljubljanske Pedagoške fakultete, ki se vključuje v program Ekošola kot prva fakulteta v Sloveniji. 
 
a4de7afc4ec4f7039a3756898487f540.jpg
BMW eko regata je prvi dolgoročni in celovit projekt v Sloveniji za spodbujanje trajnostnega razvoja, ki ga združuje športna dejavnost. Podjetja, ki pristopijo k projektu, omogočijo okoljsko izobraževanje mladih v programu Ekošola ter izvedbo osrednjega veslaškega in družabnega dogodka, ki bo letos v soboto, 19. maja 2012, na Bledu. Sodelujoča podjetja za svoj prispevek dobijo v enoletno uporabo avtomobil znamke BMW ter izobraževanje na Modulu za trajnostni razvoj. Vsako podjetje sodeluje v veslaškem tekmovanju s posadko četverec s krmarjem. Po zaključku letošnjega projekta bodo izbrane tri ustanove, ki bodo dobile sredstva za sodelovanje v t. i. pilotnem projektu 1 hektar. Vsaka izbrana ustanova bo obdelovala 1 hektar površine, kjer bo skrbela za ekološko pridelavo poljščin.
 

EKOTRENDI OSTALO

Spletna stran vsebuje piškotke.

Če ne spemenite nastavitev v vašem brskalniku, se strinjate s piškotki. Več o piškotkih

Se strinjam

 

Varstvo osebnih podatkov

Televizija Gea TV, se zavezuje, da bo vse preko spletne strani posredovane osebne podatke varovala v z veljavno zakonodajo. Vse posredovane osebne podatke obravnavamo strogo zaupno in le za namen, za katerega so nam bili posredovani.

Uporabnike naše spletne strani obveščamo, da se ob obisku naše spletne strani avtomatsko zabeležijo naslednji neosebni podatki:

  • -         ime ponudnika internetnih storitev in IP naslov, preko katerega dostopate do interneta,
  • -         datum in ura obiska, spletne strani, na katere dostopate, medtem ko ste na tej spletni strani,
  • -         internetni naslov spletne strani, s katere ste prišli neposredno na našo stran.

Ti podatki se zbirajo z namenom izboljšanja vsebin spletnih strani, za kar uporabljamo Google Analitics.

Pri obravnavi vseh posredno in neposredno posredovanih osebnih podatkov nas zavezuje Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), s katerim se določajo pravice, obveznosti, načela in ukrepi, s katerimi se preprečujejo neustavni, nezakoniti in neupravičeni posegi v zasebnost in dostojanstvo posameznika oziroma posameznice pri obdelavi osebnih podatkov.

Naša odgovornost

Spletna stran geatv.si je vzdrževana z največjo možno mero skrbnosti. Ne glede na to Televizija Gea TV, ne jamči za pravilnost, ažurnost ali popolnost vseh informacij na spletnih straneh. Televizija Gea TV, tako ni odgovorna za občasno nedelovanje strani, morebitno nepravilnost informacij in tudi ne za morebitno škodo nastalo zaradi uporabe nepravilnih, neažurnih ali nepopolnih informacij Televizija Gea TV, niti katerakoli pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku vsebine spletnih strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršnekoli napake ter pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

Uporabnike spletnih strani obveščamo, da se vse informacije na teh spletnih straneh lahko spremenijo brez predhodnega obvestila ter da so vse avtorske vsebine zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah (ZASP).

 

Avtorske pravice spletne strani

Vsebina teh spletnih strani je v zakonsko dovoljenem okviru zaščitena kot avtorsko delo ali druga oblika intelektualne lastnine. Vse avtorske in druge pravice intelektualne lastnine pripadajo Televizija Gea TV. Uporabnike obveščamo, da se dokumentov, objavljenih na teh spletnih straneh, ne sme prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja Televizija Gea TV.

Kaj so Piškotki?

Piškotek je majhna datoteka, običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala. Piškotki so pomembni za delovanje spletnih strani, za to, da je uporabnikova izkušnja boljša. Z njihovo pomočjo je mogoče analizirati pomet na spletni strani, prav tako pa omogočajo napredne oglaševalske tehnike. Hkrati je z uporabo piškotkov mogoče slediti določenemu uporabniku preko različnih spletnih strani in ustvariti njegov profil, iz katerega so lahko razvidne intimne podrobnosti njegovega življenja. V praksi to prepogosto poteka prikrito, brez vednosti uporabnikov elektronskih komunikacij. Posameznik ima ustavno in zakonsko pravico do varstva svojih podatkov – pravico do samo-odločanja o svoji informacijski zasebnosti in v tem smislu piškotki pomenijo poseg v njegovo zasebnost. Prav zato nova zakonodaja uporabo piškotkov omejuje.

Nova zakonodaja uporabe piškotkov ne prepoveduje, pač pa zaostruje pravila – pod kakšnimi pogoji in kako je piškotke in podobne tehnologije dovoljeno uporabljati. Ključno je, da morajo biti uporabniki spletnih strani s piškotki seznanjeni in da jim mora biti ponujena izbira, ali želijo, da spletna stran na tak način spremlja njihove aktivnosti na spletu.

 

Spletna stran geatv.si uporablja naslednje piškotke

Sejni piškotek
Sejni piškotki se uporabljeni za to, da si spletno mesto zapom­ni uporabnikov vnose v spletne obrazce, nakupovalno košarico, ipd. V tem primeru uporabnik aktivno vpisuje vsebino, oziroma jasno izrazi željo s tem, da klikne na gumb »dodaj v košarico« ali podobno. Taki piškotki so nujno potrebni, da si stran zapomni in izvede uporabnikovo zahtevo. (spletna trgovina virtuemart)

Piškotki za pomnjenje uporabniških nastavitev
Uporabljamo piškotke za pomnjenje uporabniških nastavitev, kot npr. piškotek, ki vsebuje informacijo o sprejetju ali zavrnitvi piškotkov.

Piškotki Google Analytics
__utma __utmb __utmc __utmv __utmz

S pomočjo teh piškotkov beležimo statistiko obiskovalcev. Beleži se ime vašega ponudnika internetnih storitev in IP naslov, preko katerega dostopate do interneta, datum in ura obiska, spletne strani, na katere dostopate, medtem ko ste na tej spletni strani, internetni naslov spletne strani, s katere ste prišli neposredno na našo stran. Več o Google Analytics piškotkih, njihovem namenu in trajanju si lahko preberete na spletni strani Cookie statement.

Če želite blokirati Google Analytics, to lahko storite na tej spletni strani.

Spletna stran geatv.si bo še naprej delovala normalno, tudi če izključite piškotek za sledenje za Google Analitics. 

Kako onemogočiti delovanje piškotkov?

Spletni brskalniki omogočajo nastavitev delovanja piškotkov, ki jih lahko zavrnete ali sprejmete. Spodaj so navodila za izključitev piškotka za posamezni spletni brskalnik.

 

Televizija Gea TV
Slamnikarska 1/d
Domžale 1230
Slovenija

E-mail: info@geatv.com

Prev Next

 

SPORED  |  MARINA SVETUJE  |  OGLAŠEVANJE  |  EKOTRENDI  |  TURIZEM  |  VIDEO  |  KONTAKT