Energetsko najbolj odmevna podjetja so Lumar IG, Sumida in Danfoss Trata

lumar ig

 

Energetika.NET je na strateški energetski konferenci za Slovenijo En.odmev 014 že četrtič podelila nagrade za energetsko najbolj odmevna podjetja v Sloveniji. Nagrade so tudi tokrat prejela podjetja, ki z lastno energetsko učinkovitostjo in izdelki oziroma storitvami posebej izstopajo, so idejni vodje na trgu, zgled ostalim in kažejo, v katero smer bi moral iti slovenski energetski sektor. Letošnji nagrajenci so podjetja Danfoss Trata, Sumida Slovenija in Lumar IG.

Zmagovalce je izbirala štiričlanska strokovna komisija v sestavi: predsednik izr. prof. dr. Andrej Kitanovski s Fakultete za strojništvo in člani Gorazd Ocvirk iz svetovalnega podjetja KPMG, Robert Petrič iz podjetja Bisnode ter Mateja Kegel Kozlevčar z Energetike.NET.

»Ne glede na gospodarsko situacijo v državi je med nami še vedno veliko podjetij, ki uspešno plujejo med čermi ter ob tem zagotavljajo ne le dobre pogoje za lastno rast, pač pa tudi skrb za zaposlene, so družbeno odgovorna in dajo velik poudarek učinkoviti rabi energije. Letos smo s člani komisije izbirali med 200 poslovno najuspešnejšimi podjetji v Sloveniji. Seznam je pripravilo podjetje Bisnode, ki je bilo tudi letos zadolženo za pripravo temeljne baze energetskih družb glede na izbrane kazalnike uspešnosti,« je ob podelitvi povedala Mateja Kegel Kozlevčar, vodja projektov na Energetiki.NET. V ožji izbor se je v vseh treh kategorijah uvrstilo po več podjetij, ki bi si vsa zaslužila nagrado za energetsko najodmevnejša podjetja, so še izpostavili organizatorji.

V kategoriji malih podjetij je letošnje energetsko najbolj odmevno podjetje postalo Lumar IG. Kot je povedal predsednik komisije izr. prof. dr. Andrej Kitanovski »se podjetje Lumar ponaša z vlogo enega vodilnih slovenskih proizvajalcev nizkoenergijskih in pasivnih montažnih objektov, ki je s svojimi inovativnimi in okolju prijaznimi rešitvami prisoten tako v Sloveniji kot tujini. Ponašajo se z več kot 20 let izkušenj, tradicijo in stalnim vlaganjem v razvoj, odlikuje jih tudi skrb za trajnostni razvoj in minimalno onesnaževanje okolja ter energetsko učinkovita Gradnja. Podjetje Lumar pa se ponaša tudi z odličnimi poslovnimi rezultati, ki jih uvrščajo v vrh najboljših med malimi podjetji v Sloveniji, je povedal ob predaji nagrade malemu podjetju.«

V kategoriji srednje velikih podjetij je letošnji zmagovalec natečaja podjetje Sumida Slovenija. »V podjetju Sumida spremljanje stroškov energije, analiza stanja in izvajanje konkretnih ukrepov predstavljajo stalnico tudi, ko govorimo o učinkovitosti na področju energije. Na področju energijske učinkovitosti med kazalce uspešnosti prištevajo zmanjševanje rabe energije glede na število izdelanih proizvodov, glede na prihodke in skupno rabo energije. Ne glede na to, da so del multinacionalke, pa se trudijo zmanjševati tudi stroške transporta z zmanjševanjem števila transportnih poti. Podjetje Sumida ima sprejeto okoljsko politiko podjetja in vsako leto pripravljajo okoljski plan za prihodnje leto,« je izpostavil predsednik komisije En.odmev dr. Kitanovski.

»Tudi v podjetju Danfoss Trata skrbijo za redno spremljanje rabe energije. Uspešnost na področju zmanjševanja rabe energije merijo skozi količino porabljene energije na proizvod, do rezultatov pa prihajajo na različne načine, med njimi je tudi učinkovita razsvetljava, posodobitev toplotne postaje in ostalih tehnoloških procesov. S krepitvijo kompetenčnega centra za daljinsko ogrevanje v Sloveniji posledični širijo tudi razvoje in proizvodne kapacitete, kar pomeni več zaposlenih. Skrbijo tudi, da vsaj 50 odstotkov nabavnega volumna prihaja iz slovenskih dobaviteljev,« pa je bila prednost podjetja Danfoss Trata, ki je zmagalo v kategoriji velikih podjetji je povedal dr. Kitanovski.

 

EKOTRENDI OSTALO

Spletna stran vsebuje piškotke.

Če ne spemenite nastavitev v vašem brskalniku, se strinjate s piškotki. Več o piškotkih

Se strinjam

 

Varstvo osebnih podatkov

Televizija Gea TV, se zavezuje, da bo vse preko spletne strani posredovane osebne podatke varovala v z veljavno zakonodajo. Vse posredovane osebne podatke obravnavamo strogo zaupno in le za namen, za katerega so nam bili posredovani.

Uporabnike naše spletne strani obveščamo, da se ob obisku naše spletne strani avtomatsko zabeležijo naslednji neosebni podatki:

  • -         ime ponudnika internetnih storitev in IP naslov, preko katerega dostopate do interneta,
  • -         datum in ura obiska, spletne strani, na katere dostopate, medtem ko ste na tej spletni strani,
  • -         internetni naslov spletne strani, s katere ste prišli neposredno na našo stran.

Ti podatki se zbirajo z namenom izboljšanja vsebin spletnih strani, za kar uporabljamo Google Analitics.

Pri obravnavi vseh posredno in neposredno posredovanih osebnih podatkov nas zavezuje Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), s katerim se določajo pravice, obveznosti, načela in ukrepi, s katerimi se preprečujejo neustavni, nezakoniti in neupravičeni posegi v zasebnost in dostojanstvo posameznika oziroma posameznice pri obdelavi osebnih podatkov.

Naša odgovornost

Spletna stran geatv.si je vzdrževana z največjo možno mero skrbnosti. Ne glede na to Televizija Gea TV, ne jamči za pravilnost, ažurnost ali popolnost vseh informacij na spletnih straneh. Televizija Gea TV, tako ni odgovorna za občasno nedelovanje strani, morebitno nepravilnost informacij in tudi ne za morebitno škodo nastalo zaradi uporabe nepravilnih, neažurnih ali nepopolnih informacij Televizija Gea TV, niti katerakoli pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku vsebine spletnih strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršnekoli napake ter pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

Uporabnike spletnih strani obveščamo, da se vse informacije na teh spletnih straneh lahko spremenijo brez predhodnega obvestila ter da so vse avtorske vsebine zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah (ZASP).

 

Avtorske pravice spletne strani

Vsebina teh spletnih strani je v zakonsko dovoljenem okviru zaščitena kot avtorsko delo ali druga oblika intelektualne lastnine. Vse avtorske in druge pravice intelektualne lastnine pripadajo Televizija Gea TV. Uporabnike obveščamo, da se dokumentov, objavljenih na teh spletnih straneh, ne sme prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja Televizija Gea TV.

Kaj so Piškotki?

Piškotek je majhna datoteka, običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala. Piškotki so pomembni za delovanje spletnih strani, za to, da je uporabnikova izkušnja boljša. Z njihovo pomočjo je mogoče analizirati pomet na spletni strani, prav tako pa omogočajo napredne oglaševalske tehnike. Hkrati je z uporabo piškotkov mogoče slediti določenemu uporabniku preko različnih spletnih strani in ustvariti njegov profil, iz katerega so lahko razvidne intimne podrobnosti njegovega življenja. V praksi to prepogosto poteka prikrito, brez vednosti uporabnikov elektronskih komunikacij. Posameznik ima ustavno in zakonsko pravico do varstva svojih podatkov – pravico do samo-odločanja o svoji informacijski zasebnosti in v tem smislu piškotki pomenijo poseg v njegovo zasebnost. Prav zato nova zakonodaja uporabo piškotkov omejuje.

Nova zakonodaja uporabe piškotkov ne prepoveduje, pač pa zaostruje pravila – pod kakšnimi pogoji in kako je piškotke in podobne tehnologije dovoljeno uporabljati. Ključno je, da morajo biti uporabniki spletnih strani s piškotki seznanjeni in da jim mora biti ponujena izbira, ali želijo, da spletna stran na tak način spremlja njihove aktivnosti na spletu.

 

Spletna stran geatv.si uporablja naslednje piškotke

Sejni piškotek
Sejni piškotki se uporabljeni za to, da si spletno mesto zapom­ni uporabnikov vnose v spletne obrazce, nakupovalno košarico, ipd. V tem primeru uporabnik aktivno vpisuje vsebino, oziroma jasno izrazi željo s tem, da klikne na gumb »dodaj v košarico« ali podobno. Taki piškotki so nujno potrebni, da si stran zapomni in izvede uporabnikovo zahtevo. (spletna trgovina virtuemart)

Piškotki za pomnjenje uporabniških nastavitev
Uporabljamo piškotke za pomnjenje uporabniških nastavitev, kot npr. piškotek, ki vsebuje informacijo o sprejetju ali zavrnitvi piškotkov.

Piškotki Google Analytics
__utma __utmb __utmc __utmv __utmz

S pomočjo teh piškotkov beležimo statistiko obiskovalcev. Beleži se ime vašega ponudnika internetnih storitev in IP naslov, preko katerega dostopate do interneta, datum in ura obiska, spletne strani, na katere dostopate, medtem ko ste na tej spletni strani, internetni naslov spletne strani, s katere ste prišli neposredno na našo stran. Več o Google Analytics piškotkih, njihovem namenu in trajanju si lahko preberete na spletni strani Cookie statement.

Če želite blokirati Google Analytics, to lahko storite na tej spletni strani.

Spletna stran geatv.si bo še naprej delovala normalno, tudi če izključite piškotek za sledenje za Google Analitics. 

Kako onemogočiti delovanje piškotkov?

Spletni brskalniki omogočajo nastavitev delovanja piškotkov, ki jih lahko zavrnete ali sprejmete. Spodaj so navodila za izključitev piškotka za posamezni spletni brskalnik.

 

Televizija Gea TV
Slamnikarska 1/d
Domžale 1230
Slovenija

E-mail: info@geatv.com

Prev Next

 

SPORED  |  MARINA SVETUJE  |  OGLAŠEVANJE  |  EKOTRENDI  |  TURIZEM  |  VIDEO  |  KONTAKT