Podeljen prvi Green Globe certifikat v ljubljanski regiji

9b5e68941564e5ecaa5c34bdbd35f07c.jpgHotel Mons - Hotel in kongresni center Ljubljana je prvi, ki se od konca leta 2011 ponaša s certifikatom Green globe v ljubljanski regiji in drugi v Sloveniji. Priznanje so si prislužili zato, ker razmišljajo »zeleno« in so svoje storitve prilagodili smernicam okoljskega razvoja, tako v evropskem kot v svetovnem prostoru. Njihov trajnostni razvoj zadovoljuje strateške cilje podjetja, ne da bi pri tem ogrožal prihajajoče človeške rodove.

 Green Globe je svetovno razširjen certifikat, ki temelji pa na mednarodno sprejetih kriterijih za trajnostno delovanje in menedžment v turizmu. V akreditacijski sistem je vključenih83 držav. Kalifornijsko združenje že od svoje ustanovitve leta 1992 velja za najboljšo znamko na področju okoljske odgovornosti. Namen programa je opredeliti turistična podjetja in destinacije, ki skrbijo za okolje in učinkovito ravnanje z odpadki, vodo in energijo, prav tako pa želijo zmanjšati operativne stroške turističnih podjetij.

0ff3e3fdd0834fd33219b87ed90de32c.jpg

Certificiranje standarda temelji na strogih merilih, ocenjevalci pa so se za delo usposabljali kar na štirih kontinentih. Pri kategorizaciji ekoloških hotelov se komisija osredotoči na 5 področij. Ocenjuje se energija (vpliv objekta na okolje), voda (ravnanje z vodo, odpadna voda), odpadke (ločevanje, reciklaža), eko dejavnosti (izobraževanja, delavnice) in varovanje okolja (spodbuda »fair-trade« dobaviteljev). V ospredje so bili postavljeni ustvarjanje ravnotežja med gospodarstvom, pridobitno dejavnostjo in civilno družbo, z načelom, kar je vzeto mora biti tudi vrnjeno!


Lastna blagovna znamka - Aktivni za boljši jutri

6faf434c0b8397f8bd0410c1aeecfe3e.jpg

e141d7234664a5f6371e3a8a12d471d5.jpgZ namenom integracije trajnostnega razvoja v poslovanje, so v Hotelu Mons sprejeli različne ukrepe. Razvili so lastno blagovno znamko, ki deluje v skladu z zahtevami Green Globe certifikata.  
V okviru hotela danes deluje poseben odbor »Green team«, ki na rednih srečanjih skrbi za trajnostni razvoj, meri in vpeljuje nove standarde. V izvajanje aktivnosti so vključeni tudi vsi zaposleni, ki se udeležujejo strokovnih usposabljanj. Svojo družbeno odgovornost kažejo z izdelanim načrtom ločenega zbiranja odpadkov in vzpostavitvijo »eko točk«. Ciljno spremljajo porabo električne energije, zemeljskega plina in pogonskega goriva. Razvili so lasten okoljski portal. Z donacijami knjig, nakupom gradiva in materiala humanitarnih organizacij pomagajo pomoči potrebnim, so partner programa »Projekt mobilnosti – Leonardo da Vinci«, partner športnih zvez…  
Tovrstna poteza postavlja Hotel Mons v  zgled v slovenski ekološki poslovni praksi. Pokazali so, da je za mednarodno promocijo dosežkov potrebna prava miselnost in družbeno odgovorna naravnanost.

mons logo.jpg

Več informacij na:
tel.: 01/ 47 02 700

www.hotel.mons.si

EKOTRENDI OSTALO

Spletna stran vsebuje piškotke.

Če ne spemenite nastavitev v vašem brskalniku, se strinjate s piškotki. Več o piškotkih

Se strinjam

 

Varstvo osebnih podatkov

Televizija Gea TV, se zavezuje, da bo vse preko spletne strani posredovane osebne podatke varovala v z veljavno zakonodajo. Vse posredovane osebne podatke obravnavamo strogo zaupno in le za namen, za katerega so nam bili posredovani.

Uporabnike naše spletne strani obveščamo, da se ob obisku naše spletne strani avtomatsko zabeležijo naslednji neosebni podatki:

  • -         ime ponudnika internetnih storitev in IP naslov, preko katerega dostopate do interneta,
  • -         datum in ura obiska, spletne strani, na katere dostopate, medtem ko ste na tej spletni strani,
  • -         internetni naslov spletne strani, s katere ste prišli neposredno na našo stran.

Ti podatki se zbirajo z namenom izboljšanja vsebin spletnih strani, za kar uporabljamo Google Analitics.

Pri obravnavi vseh posredno in neposredno posredovanih osebnih podatkov nas zavezuje Zakon o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), s katerim se določajo pravice, obveznosti, načela in ukrepi, s katerimi se preprečujejo neustavni, nezakoniti in neupravičeni posegi v zasebnost in dostojanstvo posameznika oziroma posameznice pri obdelavi osebnih podatkov.

Naša odgovornost

Spletna stran geatv.si je vzdrževana z največjo možno mero skrbnosti. Ne glede na to Televizija Gea TV, ne jamči za pravilnost, ažurnost ali popolnost vseh informacij na spletnih straneh. Televizija Gea TV, tako ni odgovorna za občasno nedelovanje strani, morebitno nepravilnost informacij in tudi ne za morebitno škodo nastalo zaradi uporabe nepravilnih, neažurnih ali nepopolnih informacij Televizija Gea TV, niti katerakoli pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku vsebine spletnih strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršnekoli napake ter pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

Uporabnike spletnih strani obveščamo, da se vse informacije na teh spletnih straneh lahko spremenijo brez predhodnega obvestila ter da so vse avtorske vsebine zaščitene z Zakonom o avtorski in sorodnih pravicah (ZASP).

 

Avtorske pravice spletne strani

Vsebina teh spletnih strani je v zakonsko dovoljenem okviru zaščitena kot avtorsko delo ali druga oblika intelektualne lastnine. Vse avtorske in druge pravice intelektualne lastnine pripadajo Televizija Gea TV. Uporabnike obveščamo, da se dokumentov, objavljenih na teh spletnih straneh, ne sme prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene brez izrecnega pisnega dovoljenja Televizija Gea TV.

Kaj so Piškotki?

Piškotek je majhna datoteka, običajno vsebuje zaporedje črk in številk, ki se naloži na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Ob vsakem ponovnem obisku bo spletna stran pridobila podatek o naloženem piškotku in uporabnika prepoznala. Piškotki so pomembni za delovanje spletnih strani, za to, da je uporabnikova izkušnja boljša. Z njihovo pomočjo je mogoče analizirati pomet na spletni strani, prav tako pa omogočajo napredne oglaševalske tehnike. Hkrati je z uporabo piškotkov mogoče slediti določenemu uporabniku preko različnih spletnih strani in ustvariti njegov profil, iz katerega so lahko razvidne intimne podrobnosti njegovega življenja. V praksi to prepogosto poteka prikrito, brez vednosti uporabnikov elektronskih komunikacij. Posameznik ima ustavno in zakonsko pravico do varstva svojih podatkov – pravico do samo-odločanja o svoji informacijski zasebnosti in v tem smislu piškotki pomenijo poseg v njegovo zasebnost. Prav zato nova zakonodaja uporabo piškotkov omejuje.

Nova zakonodaja uporabe piškotkov ne prepoveduje, pač pa zaostruje pravila – pod kakšnimi pogoji in kako je piškotke in podobne tehnologije dovoljeno uporabljati. Ključno je, da morajo biti uporabniki spletnih strani s piškotki seznanjeni in da jim mora biti ponujena izbira, ali želijo, da spletna stran na tak način spremlja njihove aktivnosti na spletu.

 

Spletna stran geatv.si uporablja naslednje piškotke

Sejni piškotek
Sejni piškotki se uporabljeni za to, da si spletno mesto zapom­ni uporabnikov vnose v spletne obrazce, nakupovalno košarico, ipd. V tem primeru uporabnik aktivno vpisuje vsebino, oziroma jasno izrazi željo s tem, da klikne na gumb »dodaj v košarico« ali podobno. Taki piškotki so nujno potrebni, da si stran zapomni in izvede uporabnikovo zahtevo. (spletna trgovina virtuemart)

Piškotki za pomnjenje uporabniških nastavitev
Uporabljamo piškotke za pomnjenje uporabniških nastavitev, kot npr. piškotek, ki vsebuje informacijo o sprejetju ali zavrnitvi piškotkov.

Piškotki Google Analytics
__utma __utmb __utmc __utmv __utmz

S pomočjo teh piškotkov beležimo statistiko obiskovalcev. Beleži se ime vašega ponudnika internetnih storitev in IP naslov, preko katerega dostopate do interneta, datum in ura obiska, spletne strani, na katere dostopate, medtem ko ste na tej spletni strani, internetni naslov spletne strani, s katere ste prišli neposredno na našo stran. Več o Google Analytics piškotkih, njihovem namenu in trajanju si lahko preberete na spletni strani Cookie statement.

Če želite blokirati Google Analytics, to lahko storite na tej spletni strani.

Spletna stran geatv.si bo še naprej delovala normalno, tudi če izključite piškotek za sledenje za Google Analitics. 

Kako onemogočiti delovanje piškotkov?

Spletni brskalniki omogočajo nastavitev delovanja piškotkov, ki jih lahko zavrnete ali sprejmete. Spodaj so navodila za izključitev piškotka za posamezni spletni brskalnik.

 

Televizija Gea TV
Slamnikarska 1/d
Domžale 1230
Slovenija

E-mail: info@geatv.com

Prev Next

 

SPORED  |  MARINA SVETUJE  |  OGLAŠEVANJE  |  EKOTRENDI  |  TURIZEM  |  VIDEO  |  KONTAKT